Banner 980x90

Kurzemē divu dienu reidu laikā autovadītājiem noformēti 139 administratīvo pārkāpumu protokoli

Rīga, 19.marts, LETA. Pagājušās nedēļas nogalē, rīkojot profilaktiskos reidus ceļu satiksmē, Kurzemē pārbaudīti 870 transportlīdzekļi un noformēti 139 administratīvo pārkāpumu protokoli par dažādiem pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Liepājā un tās apkārtnē ir noformēti 20 administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, 11 par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Trīs protokoli noformēti par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, tāpat trīs protokoli noformēti par braukšanu bez tiesībām, pieci par drošības jostu nelietošanu, trīs par mobilā tālruņa izmantošanu, savukārt četri protokoli noformēti par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

Talsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu noformēti deviņi administratīvo pārkāpumu protokoli. Trīs protokoli noformēti par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, noformēti divi protokoli, par drošības jostu, velosipēda vadīšanu bez tiesībām, par lielāka pasažieru skaita pārvadāšanu, nekā to norādījis transportlīdzekļa izgatavotājs - noformēts viens administratīvā pārkāpuma protokols.

Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir noformēti astoņi administratīvo pārkāpumu protokoli par drošības jostu neievērošanu, pieci par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un tikpat par transportlīdzekļa vadīšanu diennakts tumšajā laikā bez ieslēgtas avārijas gaismas signalizācijas, kad nedeg viens no tuvās gaismas lukturiem. Trīs protokoli noformēti par gājēju noteikumu neievērošanu, divi par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un par virzienrādītāju neparādīšanu, veicot pagrieziena manevru. Tāpat noformēts viens protokols par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām, tehniskās apskates un civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšanas, par dzelzceļa šķērsošanu neatļautā vietā un par transportlīdzekļa vadīšanu bez iedegtām tuvajām gaismām diennakts gaišajā laikā.

Šeršņova informēja, ka Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir noformēti 13 protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, divi par gājēju noteikumu neievērošanu un par braukšanu diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos bez iedegtas avārijas gaismas signalizācijas ar transportlīdzekli, kuram nedeg neviens no numura zīmes apgaismojuma lukturiem, kā arī vien par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Savukārt Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā transportlīdzekļu vadītājiem ir noformēti 19 administratīvo pārkāpumu protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, divi par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un valsts tehniskā apskate, kā arī viens par mobilā telefona lietošanu pie stūres.

Sākoties velosipēdistu un mopēdistu sezonai, policija sola pievērst īpašu uzmanību personām, kuras vada velosipēdu un mopēdu bez tiesībām. "Tas tiks darīts ar mērķi, lai jaunākie ceļu satiksmes dalībnieki būtu motivēti iegūt velosipēdu vadīšanas tiesības, pirms tam apgūstot elementāras ceļu satiksmes noteikumu prasības," skaidroja policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds informē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)