Banner 980x90

Kurzemē notikušajā "Miles" ekorallija uzvarētājam labi rezultāti arī sarežģītā trasē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
23.jūlijā "Miles" ekorallijā viszemāko degvielas patēriņu vairāk nekā 300 kilometrus garajā distancē pa Kurzemes ceļiem uzrādīja Nauris Garoza. Ar 2002.gada "VW Passat" uzvarētājs uz 100 kilometriem patērēja tikai 3,05 litrus, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja rallija rīkotāji.

Pasākumu jau sesto gadu organizē "DBS" (Drošas Braukšanas Skola) un "Statoil" (SIA "Circle K Latvia"). Šogad braucēju iemaņas tika pārbaudītas Kurzemes pusē, kur dalībniekiem bija jāveic nedaudz vairāk nekā 300 kilometru maršruts - Kandava – Renda – Kuldīga – Alsunga – Kandava.

Tāpat kā pērn, dalībniekiem bija jāveic regularitātes rallija posmi. Divas dienas pirms pasākuma viņiem tika izsūtītas leģendas ar vidējiem ātrumiem un attālumiem, bet pašiem bija jāsarēķina ideālais laiks. Par katru neprecīzu sekundi sacensību dalībniekiem pienācās degvielas soda mililitri. Šī sistēma bija izaicinājums vairākiem, bet finišu sasniedza visi.

Šī gada pasākumā piedalījās arī "Youngtimer" automašīnas, pierādot, ka arī 30 gadus veci auto var būt pietiekami ekonomiski. Tā kā "Youngtimer" dalībnieki ir pieredzējuši regularitātes ralliju braucēji, tad viņi saņēma ļoti maz soda mililitrus, līdz ar to cīņa izvērsās sīva.

"Kopējie uzrādītie rezultāti ir nedaudz sliktāki nekā iepriekšējos gados, kas ir skaidrojams ar sarežģītajiem trases apstākļiem, kā arī faktu, ka teju 50% no kopējā maršruta bija jāveic pa grants seguma ceļiem," stāsta DBS direktors Jānis Vanks. "Korekcijas kopējā degvielas patēriņā ieviesa arī šī gada formāts, kad sacensību dalībnieki maršrutu veica ar regularitātes rallija leģendu. Šis jauninājums ralliju padarīja aizraujošāku ne tikai automašīnu pilotiem, bet arī lika "pasvīst" stūrmaņiem," turpina Jānis Vanks.

Miles® ekoralliju organizē "DBS Autoskola", "Statoil" un "Youngtimer Rally", savukārt atbalsta Delfi. Vairāk informācijas www.dbs.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)