Banner 980x90

Kurzemes uzņēmums "Eco Roof" iekaro Eiropas tirgu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā skatītāju iecienītajā raidījumā "Latvija var!", kurā tiek attēloti Latvijas uzņēmumu veiksmes stāsti, piedalījās arī Kurzemes uzņēmums "Eco Roof". 

Uzņēmums specializējies niedru jumtu ražošanā un uzstādīšanā, un tā piedāvātā produkcija un pakalpojumi īsā laika posmā iekarojuši ne tikai Latvijas, bet ari visas Eiropas tirgu. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valdis Šīmanis līdz biznesam nonācis pavisam nejauši.

Pirms ceturtdaļgadsimta, būdams vēl Nīcas padomju saimniecības elektriķis, viņš ar sievu netālu no Papes ezera iegādājās kādu vecu lauku māju, kurai bija niedru jumts. Tolaik, kad Valdis nolēma mājas pagrabam jumtu atjaunot pats, viņš pat iedomāties nevarēja, ka ar laiku šīs zināšanas kalpos par pamatu jaunam arodam un jaunam uzņēmumam "Eco Roof", kas tagad jau iekarojis Latviju un par sevi licis manīt arī Eiropā. "Eco Roof", kas dibināts 2008.gadā, sasniedzis vērā ņemamus panākumus, kam pierādījums ir 2014.gada apgrozījuma dati, pārsniedzot 70 tūkstošus eiro.

Gada laikā uz ēku jumtiem Latvijā un Eiropā "Eco Roof" uzliek jau vairāk nekā 10 tūkstošus niedru kūlīšu. Galvenie eksporta tirgi uzņēmumam ir Lietuva, Dānija, Nīderlande un Francija. Lielākie konkurenti Eiropas tirgū ir ukraiņi.

"Pirmo reizi dodoties uz ārzemēm, sapratām, ka ar savu produkciju varam iekarot visu Eiropu. Pārliecinājāmies, ka mēs - latvieši esam rūdītāki un zinošāki. Atšķirībā no ārzemēm, kur uzņēmēji labi pārzina tikai savu šauro nišu, mēs klientam varam pateikt, lai iedod mums tikai sienas un pārējo mēs izdarīsim paši," tā Šīmanis, atceroties uzņēmējdarbības uzsākšanu.

Šīmanis uzsver, ka uzņēmuma panākumu pamatā ir bijuši trīs zelta likumi, kas ievēroti ikvienā lietā. Pirmkārt, biznesā vienmēr jātur dotie solījumi, jo godīgums ir visa pamatā. Otrkārt, ir jābūt stingrai disciplīnai, jo darbu nevar atlikt uz vēlāku laiku. Treškārt, cik vien iespējams, jāmēģina nekrist parādos.

Šīmanis piekrīt, ja ievēro šos trīs zelta likumus, tad biznesa vidē uzņēmējs ir cienīts un ievērots. "Latvija var!" projekts tapis sadarbībā ar DNB banku un žurnālu "Ir". Kopš 2008.gada televīzijas ekrānā un žurnālu slejās stāstīts par vairāk nekā 300 veiksmīgiem uzņēmumiem, kuri Latvijā spējuši radīt produktus, kas ieguvuši atzinību un ir pieprasīti arī ārpus mūsu valsts robežām. Šie stāsti ik nedēļu aizrāvuši vairāk nekā 70 tūkstošus cilvēku visā Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)