Banner 980x90

Mainoties apsaimniekotājam, Saldus novadā par 27% augs maksa par atkritumu izvešanu

Rīga, 18.marts, LETA. No 1.jūnija, kad atkritumu apsaimniekošanu Saldus novadā pārņems SIA "Eko Kurzeme", atkritumu izvešanas tarifs novadā pieaugs par 27%, noskaidroja aģentūra LETA.

Saskaņā ar Saldus novada pašvaldības veiktā iepirkuma konkursa rezultātiem no 1.jūnija atkritumu apsaimniekošanu novadā nodrošinās "Eko Kurzeme", kas pārstāvēs personu apvienību SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Eko Kurzeme". Uzņēmums Saldus novadā veiks gan sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no privātpersonām un juridiskajām personām, gan arī nodrošinās atkritumu šķirošanas infrastruktūru un tās apkalpošanu.

"Mūsu mērķis ir nodrošināt, lai pārmaiņu process būtu raits un neradītu liekas neērtības vai satraukumus nevienai no pusēm. Tāpēc aicinām iedzīvotājus laikus noslēgt jaunos līgumus par atkritumu apsaimniekošanu, kas ļaus mums iespējami kvalitatīvāk sākt pakalpojumu sniegšanu Saldū no 1.jūnija," pauda "Eko Kurzeme" direktors Andris Karlsons.

Uzņēmums sadzīves atkritumu apsaimniekošanu novadā veiks turpmākos septiņus gadus. Iedzīvotājus līgumus aicināti noslēgt līdz 30.aprīlim, lai uzņēmums varētu plānot atkritumu izvešanas grafikus un pirms 1.jūnija tos nosūtīt klientiem. Līgumi ar esošo Saldus novada atkritumu apsaimniekotāju būs spēkā līdz 31.maijam.

"Eco Baltia grupa" preses sekretāre Daiga Buča aģentūrai LETA skaidroja, ka Saldus novada iedzīvotāju ērtībai "Eko Kurzeme" no 1.aprīļa atvērs arī klientu apkalpošanas centru Saldū, Dzirnavu ielā 30. Tajā iedzīvotāji varēs gan noslēgt līgumus, gan arī saņemt klātienes konsultācijas.

Esošie sadzīves atkritumu konteineri iedzīvotājiem nebūs jāmaina. Personu apvienības "Eco Baltia vide" un "Eko Kurzeme" un Saldus novada domes noslēgtais līgums paredz, ka  nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa būs 16,04 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Maksā ir ietverts sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par atkritumu apglabāšanu atkritumu poligonā, kurā iekļauts arī dabas resursu nodoklis par atkritumu apglabāšanu normatīvajos aktos noteiktajā apmērā.

Novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina aģentūru LETA informēja, ka pašlaik atkritumu apsaimniekošanu novadā nodrošina SIA "Viduskurzemes AAO" un spēkā esošais tarifs par sadzīves atkritumu izvešanu ir 12,6 eiro par kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokļa. Tas nozīmē, ka ar vasaru tarifs būs par 27% augstāks.

"Eko Kurzeme" darbojas Liepājā un vēl piecos tuvākajos novados - Grobiņas, Aizputes, Pāvilostas, Durbes un Skrundas novadā. Kopš 2016.gada "Eko Kurzeme" ir arī sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīca Grobiņas novada "Skudrās".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)