Banner 980x90

"Gemius": Vasaras galvenā tendence ir interneta pārlūkošana no mobilajiem telefoniem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Interneta pārlūkošana no mobilajām ierīcēm ir viena no izteiktākajām vasaras tendencēm interneta lietotāju starpā, aģentūrai LETA sacīja starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma "Gemius" pārstāve Anete Fronta.

"Jau kopš maija, kad bija vērojams pieaugums planšetdatoru izmantošanā, redzams, ka cilvēki ir ieinteresēti būt lietas kursā par aktualitātēm medijos, taču nevēlas brīvos brīžus pavadīt mājās pie datora," turpināja Fronta. "Atvaļinājumus pavadot vasarnīcās vai vakaros dodoties uz brīvdabas koncertiem, parocīgāk sev aktuālu informāciju internetā pārlūkot no mobilajiem telefoniem vai planšetdatoriem."

Kā liecina "Gemius" publicētais no datoriem, mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem apmeklētāko interneta lapu tops jūnijā, no 25 topā apskatītajām vietnēm tikai septiņas mēnesi beigušas ar mazāku skaitu lietotāju no telefoniem nekā maijā.

Kā ziņots, jūnijā apmeklētākā interneta lapa ar 933 727 lietotājiem bija "delfi.lv". Topa otrajā vietā ar 911 392 apmeklētājiem bija "inbox.lv", bet trešajā - "tvnet.lv/apollo.lv" ar 896 010 apmeklētājiem.

Topa pirmajā desmitniekā vēl atrodami "draugiem.lv", "skaties.lv", "kasjauns.lv", "salidzini.lv", "1188.lv", "mail.ru", bet pirmo desmitnieku ar 358 483 apmeklētājiem noslēdz "la.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)