Banner 980x90

Saldū divas dienas norisināsies gaisa balonu festivāls

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Saldū divas dienas, 22.jūlijā un 23.jūlijā, notiks gaisa balonu festivāls "Saldum -160", kas būs viens no pilsētas 160.jubilejas gada centrālajiem pasākumiem, aģentūra LETA uzzināja Saldus novada pašvaldībā.

Organizatori sola, ka šis būs viens no pēdējo gadu lielākajiem un vērienīgākajiem gaisa balonu festivāliem Latvijā, kura laikā divas dienas notiks gaisa balonu lidojumi virs Saldus pilsētas. Paredzēta arī degļu parāde un balonu spīdēšana dažādās Saldus vietās. Šogad pasākumā piedalīsies ekipāžas ne vien no Latvijas, bet arī no Lietuvas.

Gaisa baloniem festivāla laikā plānoti trīs lidojumi virs Saldus pilsētas - 22.jūlija vakarā un 23.jūlija rītā un vakarā. Par balonu pacelšanās vietām tiks ziņots pasākuma norises dienās, jo gaisa balonu pacelšanās atkarīga no laika apstākļiem, vēja stipruma un virziena. Lai saldeniekiem un pilsētas viesiem būtu iespējams tuvumā redzēt balonu pacelšanos, viena no pacelšanās vietām plānota pilsētas teritorijā - Cieceres internātpamatskolas sporta laukumā.

Pēc pirmā lidojuma piektdienas, 22.jūlija, vakarā plkst.22.00 Saldū norisināsies degļu parāde, kuras sākums plānots pie Saldus sporta kompleksa, Jelgavas ielā 6. Parādes maršruts vēl tiks precizēts. Savukārt pēc otrās dienas lidojumiem 23.jūlijā plkst.22.00 notiks balonu spīdēšana, kuras laikā saldeniekiem un viesiem par spīdošajiem baloniem būs iespēja priecāties gan Saldus tirgus laukumā, gan O.Kalpaka laukumā, gan automašīnu stāvlaukumā pie pilsētas robežas un Cieceres internātpamatskolas stadionā.

Organizatori uzsver, ka pasākumi norisināsies tikai labvēlīgos laikapstākļos. Atkarībā no laikapstākļiem var arī mainīties pasākumu norises laiki, tādēļ apmeklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai pašvaldības mājaslapā un Saldus novada pašvaldības kontos sociālajos tīklos.

Pasākuma rīkotāji informē, ka saistībā ar pasākuma norisi plānoti satiksmes ierobežojumi Saldus pilsētas teritorijā. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti būt saprotoši attiecībā uz paaugstinātu trokšņa līmeni rīta un vakara stundās, baloniem paceļoties, kā arī tiek aicināti atbalstīt gaisa balonu nosēšanos, neliedzot vajadzības gadījumā to veikt arī privātīpašumu teritorijās.

23.jūlijā visas dienas garumā Saldū norisināsies vēl vairāki pasākumi - Lavandu svētki lauku sētā "Kalnjaunsētas", Ezera svētki Saldus ezera pludmalē un rokfestivāls "Saldus Saule".

Kā ziņots, šovasar Saldū paredzētā gaisa balonu festivāla mākslinieciskā un tehniskā organizēšana uzticēta uzņēmumam SIA "Forte PR".

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija, tiesības slēgt līgumu ar Saldus novada pašvaldību par festivāla organizēšanu ieguvis vienīgais konkursa pretendents "Forte PR", kura piedāvātā līgumcena ir 19 100 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)