Banner 980x90

Saldū par 2,95 miljoniem eiro pārbūvēs ielu krustojumu un uzbūvēs divus stāvlaukumus

Rīga, 16.jūl., LETA. Saldū par 2,95 miljoniem eiro pārbūvēs Brīvības, Slimnīcas un Ezeru ielu krustojumu un uzbūvēs divus stāvlaukumus, aģentūru LETA informēja Saldus novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Šteina.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP) un SIA "Saldus ceļinieks" valdes priekšsēdētājs Gints Karols parakstīja būvdarbu līgumu par Brīvības, Slimnīcas un Ezeru ielu krustojuma pārbūvi un divu stāvlaukumu izbūvi uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Saldus novadā.

Krustojuma pārbūve tiks realizēta, īstenojot Eiropas Savienības projektu "Saldus pilsētas centra iekšējam apvedceļam pieguļošās teritorijas revitalizācija". Projekta īstenošanai pašvaldība gatavo pieteikumu aizņēmumam Valsts kasē.

Projekta laikā tiks izbūvēts Brīvības, Slimnīcas un Ezera ielu krustojums, izveidojot vienjoslas rotācijas apli ar pieciem pieslēguma zariem, kā arī tiks veikta apakšzemes komunikāciju un ielas apgaismojuma pārbūve, izbūvēti gājēju-veloceliņi un pārbūvēti divi stāvlaukumi - pie Slimnīcas un vecās pienotavas.

"Šis projekts mums ir ļoti svarīgs, pirmkārt, šī projekta ietvaros uzņēmēji ir apņēmušies radīt līdz desmit jaunām daba vietām šajā pieguļošajā teritorijā. Otrkārt, šis projekts mums ir nozīmīgs, ņemot vērā mūsu nākotnes plānus vecās pienotavas teritorijas attīstībā," sacīja Zusts.

Saskaņā ar būvuzņēmēja iesniegto kalendāro grafiku darbus plānots pabeigt 2020.gada beigās. Autoruzraudzību būvobjektā veiks SIA "Ceļu komforts Rīga", būvuzraudzību SIA "Firma L4". Pēc plānotā laika grafika būvdarbi tiks uzsākti augusta beigās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Saldus ceļinieks" apgrozījums 2017.gadā bija 25,01 miljons eiro, bet peļņa - 1,84 miljoni eiro. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 69 120 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)