Banner 980x90

Saldus pašvaldības vadītāja: LRA ir pietiekami daudz cilvēku, kuri būtu cienīgi strādāt valdībā

Saldus24.lv
Saldus24.lv

Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ir pietiekami daudz cilvēku, kuri būtu cienīgi strādāt valdībā, aģentūrai LETA atzina LRA biedre Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa.

Aicināta prognozēt, kādas ir LRA iespējas piedalīties valdības veidošanā, Saldus pašvaldības vadītāja atzina: "Esmu gan diezgan tālu no lielās politikas, taču uzskatu, ka LRA ir pietiekami daudz cilvēku, kuri būtu cienīgi strādāt valdībā. Manuprāt, tas liktu pagriezt valdības skatienu vairāk reģionu virzienā."

Rassa atzina, ka no jaunveidojamās valdības pašvaldību kontekstā sagaida aktīvāku sadarbību ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), jo līdz šim vismaz Saldus novads neesot izjutis lielu ieinteresētību no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) puses.

"Ja runājam par pašvaldībām, tad jāsaka godīgi, ka mēs no VARAM bijām gaidījuši lielāku sadarbību. Godīgi atzīstu, ka par Gerhardu man nav viedokļa. Komunikācijas nav bijis gandrīz nekādas," atzina Rassa, norādot, ka Gerharda priekšgājēji šajā amatā esot bijuši Saldus pašvaldībai sasniedzamāki. Kā negatīvu aspektu Saldus pašvaldības vadītāja minēja to, ka kavējas diezgan daudzu Ministru kabineta (MK) noteikumu, kas nepieciešami Eiropas Savienības (ES) fondu apgūšanai jaunajā plānošanas periodā, izstrāde. Ņemot vērā, ka Latvijai šis nav pirmais ES fondu plānošanas periods un ministrijas nevar aizbildināties ar pieredzes trūkumu, šāda kavēšanās ir nepiedodama, atzina Rassa.

Vaicāta, ko vēlētos redzēt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā, Rassa konkrētus uzvārdus nenosauca, taču norādīja, ka Saeimā ir ievēlēti kādreizējo pašvaldību vadītāji ne tikai no LRA, bet arī citām partijām, kuri būtu cienīgi šo amatu ieņemt.

Savukārt, komentējot Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) darbu aizvadītajos divos gados, Rassa pauda viedokli, ka Straujuma paveikusi tik, cik "šajā vietā un laikā" viņai bija iespējams.

Kā ziņots, Straujuma šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par savu demisiju.

Pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)