Banner 980x90

Tehnoloģiju loma mūsdienu mērnieku darbā

Vairums no cilvēkiem mērnieku ir redzējuši tikai zaļā vestē, veicot uzmērīšanu, un tikai retajam ir skaidrs, kā un kāpēc tas tiek darīts. Liela daļa no mums tiešām ar mērniecību nekad nesaskarsies, taču vismaz dažiem reizi dzīvē būs nepieciešama mērnieka palīdzība. Mūsdienu tehnoloģijas ļauj arī mērniekiem savu darbu veikt uz dažādām zemes vienībām ar augstu precizitāti, tāpēc tādi pakalpojuma sniedzēji kā SIA "Geodezists" var izdarīt daudz vairāk nekā vienkārša zemes uzmērīšana. 

Aerouzmērīšana
Bezpilota lidaparāti ir devuši iespēju dažādus uzmērīšanas darbus daudz efektīvāk veikt arī no gaisa. Ja pirms 25 gadiem lidaparātus, piemēram, zemes robežu plānā varēja izmantot, tikai lai iegūtu vizuālus apliecinājumus, šobrīd ar bezpilota lidaparātu var veikt dažāda veida mērījumus, esot lielā attālumā no mērāmā objekta. Šādā veidā mūsdienās iespējams ne tikai veikt zemes kadastra uzmērīšanu, bet arī veikt dažāda veida tilpuma un cita apjoma mērījumus, veikt zemes reljefa kartēšanu, precīzi veikt meliorācijas kadastra uzmērīšanu grūti aizsniedzamās vietās. 

3D modelēšana
Dronu savāktie dati apkopojumā ar mērījumiem, kas tiek veikti uz zemes, var tikt izmantoti dažādu 3D modeļu gatavošanā. Šāda veida modeļu gatavošana ir jauns veids, kā efektīvi veidot mērāmā objekta vizualizācijas, kuras nepieciešamas dažādu dokumentu sagatavošanai un tālākām darbībām ar objektu. 

Lāzerskenēšana
Uzmērīšana ar dronu un 3D modeļu veidošana nebūtu iespējama bez augstas kvalitātes lāzerskenēšanas tehnoloģijas pieejamības mērnieka darbā. Uz drona uzstādītais skeneris veic gan attālumu, gan reljefa mērījumus ar dažu milimetru precizitāti. Šādi var veikt gan topogrāfiskos mērījumus, gan, piemēram, noteikt materiāla apjomu karjerā. 

Kur saņemt pakalpojumu
SIA "Geodēzists" ir trešais lielākais ģeodēzijas, topogrāfijas un mērniecības pakalpojumu sniedzējs. Uzņēmums ir dibināts pirms 25 gadiem un kopš tā laika ir audzis ne tikai konsultāciju biroju skaita ziņā, bet arī sniegto pakalpojumu klāstā. SIA "Geodēzists" aktīvi izmanto jaunākās tehnoloģijas un pilnveido savu pakalpojumu kvalitāti, tādā veidā sniedzot vienus no uzticamākajiem mērniecības pakalpojumiem Latvijā. SIA "Geodēzists" biroji atrodas Kuldīgā, Ventspilī, Liepājā un Rīgā, taču darbības lauks ir visa Latvija

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)