Banner 980x90

Utilizēs bijušajā fermā Saldū atstātos bīstamos atkritumus

Jelgava, 31.aug., LETA. Valsts vides dienests (VVD) utilizēs bijušajā fermā Saldū atstātos bīstamos atkritumus, aģentūru LETA informēja Saldus novada pašvaldības vides pārvaldības speciālists Edgars Kronbergs.

Lai noskaidrotu vielas izcelsmi 72 viena kubikmetra konteineros kādā bijušajā fermā Saldū, tika veikta vielas izpēte. Konstatēts, ka atkritumu parauga pamatā ir ūdens, kas satur toluolu, naftas produktus un mazos daudzumos citas vielas.

"Šīs vielas ir ūdens videi bīstamās vielas, un dabiskās ūdenstilpēs tās nedrīkst novadīt, tāpēc šie atkritumi jāapsaimnieko kā bīstamie atkritumi," skaidroja Kronbergs.

VVD organizēs bīstamo vielu utilizācijas procesu.

Laikraksts "Diena" iepriekš vēstīja, ka VVD par fermā atstātajiem atkritumiem zinājis jau ilgi, bet aicinājumi īpašniekam sakārtot vietu nav bijuši sekmīgi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)