Banner 980x90

Valsts pētīs "lietuviešu projekta" daudzdzīvokļu ēku tehnisko stāvokli un drošību

Rīga, 17.maijs, LETA. Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi iepirkumu par 464.sērijas daudzdzīvokļu ēku jeb tā dēvētā "lietuviešu projekta" padziļinātu izpēti, aģentūru LETA informēja ministrijā.

EM vēlas apzināt tipveida daudzdzīvokļu dzīvojamo māju nesošo konstrukciju un to savienojumu mezglu tehnisko stāvokli un piedāvāt tipveida tehniskos risinājumus, lai palīdzētu iedzīvotājiem un pārvaldniekiem rūpēties par ēku drošību un ilgmūžību, tostarp, nepieciešamības gadījumā veicot ēku atjaunošanu vai konstrukciju pastiprināšanu.

Turpinot padomju laikā celto sērijveidu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tehniskā stāvokļa padziļināto tehnisko izpēti, EM ir izsludinājusi iepirkumu 464.sērijas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes izpētei, kā arī tipveida risinājumu sagatavošanai.

Plānotā līgumcena ir 80 000 eiro. EM aicina potenciālos pretendentus iesniegt pieteikumus Elektronisko iepirkumu sistēmas (EIS) e-konkursu apakšsistēmā līdz šā gada 4.jūnijam.

Gada nogalē EM mājaslapā tiks publicēti 464.sērijas ēku padziļinātas tehniskās izpētes rezultāti, lai informētu sabiedrību par būtiskākajiem secinājumiem un tipveida konstrukciju mezglu pastiprināšanas risinājumiem, vienlaikus iezīmējot šo darbu aptuvenās būvizmaksas.

Tāpat informācija tiks izplatīta arī namu apsaimniekotājiem, lai uzlabotu ēku apsaimniekošanu. Izvērtēšanas rezultāti tiks ņemti vērā veicot normatīvo aktu pilnveidi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)